3 vaardigheden die elke programmeur zou moeten leren

Programmeurs krijgen niet genoeg krediet. Mensen begrijpen vaak verkeerd dat de rol die ze spelen beperkt is tot het oplossen van kleine problemen zoals het verlopen van licenties en problemen met het synchroniseren van e-mail. De wereld van IT is echter complexer en omvangrijker dan de meeste mensen zich kunnen voorstellen. Van kunstmatige intelligentie tot software voor projectbeheer, informatietechnologie gebruikt computers om te communiceren met allerlei soorten gegevens en informatie.

Veel experts geloven nu dat het informatietijdperk ten einde loopt nu we het tijdperk van de ervaring ingaan. Terwijl de samenleving overgaat van het willen van informatie naar het zoeken van ervaringen, is informatie nog steeds nodig om die positieve momenten te creëren. Het Amerikaanse Bureau of Labor Statistics voorspelt dat het aantal IT-functies in de VS tegen 2030 met 14 procent zal toenemen.

Om in een branche te blijven die je leuk vindt of om over te schakelen naar een branche die meer groeit, moet je ook bereid zijn om je aan te passen. Terwijl ik mijn carrière bij de radio begon, zag ik het potentieel voor groei in een online carrière. Om van rijstrook te wisselen, moest ik mezelf informeren over nieuwe technologieën en mijn vaardigheden versterken. Met het groeiende belang van IT naarmate de technologie evolueert, is het een must om op de hoogte te blijven van nieuwe trends en uitdagingen. Ik geloof dat er drie essentiële vaardigheden zijn die elke IT-professional zou moeten overwegen om te leren om hun inzetbaarheid en prestaties te vergroten.

Risico analyse

Cybersecurity wordt elk jaar een steeds relevanter veld naarmate het aantal datalekken, ransomware-aanvallen, social engineering en andere cyberdreigingen blijft toenemen. Volgens IBM zijn de gemiddelde kosten van elke inbreuk tussen 2020 en 2021 met 10 procent gestegen om de $ 4,24 miljoen te bereiken.

Een veelvoorkomend misverstand is om te denken dat cybersecurity-professionals de enige leden van de IT-wereld zijn die risico’s moeten beoordelen. In feite zijn de meeste aanvallen alleen mogelijk vanwege een slecht begrip van digitale veiligheid door degenen in andere gebieden. E-mailphishing is een aanzienlijk succesvollere aanvalsvector in vergelijking met exploits van externe desktopprotocollen en softwarekwetsbaarheden.

Risico-identificatie, -analyse en -beheer zijn enkele van de vaardigheden waar u naar moet kijken als u waarde wilt toevoegen aan uw cv door de gevoelige gegevens van uw organisatie veilig te houden. Gelukkig worden mensen over de hele wereld zich steeds meer bewust van de relevantie van deze vaardigheden.

machine learning

De wereldwijde markt voor machine learning werd in 2021 gewaardeerd op $ 15,44 miljard en zal naar verwachting in 2029 groeien tot $ 209 miljard. Machine Learning is een technologie die de afgelopen jaren in populariteit is toegenomen, vooral dankzij het succes van bedrijven als Google in het gebied van AI.

Dit succes is ook voor een groot deel te danken aan het feit dat de technologie toegankelijker wordt voor de massa. Neem als voorbeeld OpenAI’s AI-beeldgenerator DALL-E: sinds DALL-E Mini naar de beurs ging, heeft het toepassingen gekregen variërend van het maken van memes tot kunstwerken die de aandacht van The New Yorker waard zijn.

De tijd dat machine learning alleen toegankelijk was voor onderzoekers in vooraanstaande instellingen, is voorbij. Tegenwoordig kan machinaal leren over de hele wereld worden beheerst in officiële instellingen, online onderwijsplatforms en zelfs via strips.

Web3/Blockchain-ontwikkeling

Of je nu geïnvesteerd bent in crypto en NFT’s of niet, de Metaverse wordt gebouwd en belooft het gecentraliseerde, door het bedrijf gecontroleerde Web2 op zijn kop te zetten. De wereld van computergebruikers — dat zijn we eigenlijk allemaal — is jarenlang steeds meer gefrustreerd geraakt door het moeten opereren onder toezicht van een paar monolieten.

De belofte van Web3 is dat de gemeenschap – niet het bedrijf – voorop staat.

Innovators in de ruimte zoals Proof of Learn ontwikkelen gemakkelijk toegankelijke educatieve platforms waar Web2-professionals en tech-geïnteresseerden kunnen leren coderen in Web3, in een leer- en verdienmodel. Het eerste project van het bedrijf is een uitgebreide online academie genaamd Metacrafters.io, die gamers en ontwikkelaars aantrekt en serieuze steun krijgt van toonaangevende VC’s en crypto-investeerders. Collega-industrieleiders, zoals Solana, Flow, Avalanche en Polygon Foundations, hebben onlangs $ 4,5 miljoen aan subsidies gegeven om de missie van Metacrafters om Web2-ontwikkelaars bij te scholen te ondersteunen. Deze beurs helpt bij het financieren van hun leer- en verdienprotocol, zodat je cursussen kunt volgen in een gamewereld en ervoor betaald krijgt.

Metacrafters.io is misschien één met dit leer- en verdienmodel om codeervaardigheden te leren, maar het is in de lijn om meer van zijn soort te inspireren. Kijk rond in het landschap van Web3-onderwijs en ga aan de slag, want de Metaverse zal er eerder zijn dan verwacht en ontwikkelaars zullen daarin de belangrijkste spelers zijn.

De meningen die hier worden geuit door columnisten van Inc.com zijn van henzelf, niet van Inc.com.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *