Zoals verwacht heeft Apple vandaag zijn lijst met vintage producten bijgewerkt met nog acht MacBook-, MacBook Air-, MacBook Pro- en iMac-modellen die in 2015 en 2016 zijn uitgebracht.

Touch Bar 13 Inch MacBook Pro


Met name de eerste MacBook Pro-modellen met de Touch Bar zijn nu geclassificeerd als vintage. Apple introduceerde de Touch Bar in oktober 2016 als onderdeel van een compleet herontwerp van de MacBook Pro. Apple heeft sindsdien de Touch Bar verwijderd van de duurdere MacBook Pro-modellen, maar deze is nog steeds beschikbaar op de nieuwe 13-inch MacBook Pro met de M2-chip.

De volledige lijst van Macs die eind juli vintage werden:

  • MacBook (12-inch, begin 2016)
  • MacBook Air (13-inch, begin 2015)
  • MacBook Pro (13-inch, begin 2015)
  • MacBook Pro (13-inch, 2016, twee Thunderbolt-poorten)
  • MacBook Pro (13-inch, 2016, vier Thunderbolt-poorten)
  • MacBook Pro (15-inch, 2016)
  • iMac (21,5-inch, eind 2015)
  • iMac (27-inch, Retina 5K, eind 2015)

9,7-inch iPad Pro-modellen die in 2016 zijn uitgebracht, zijn nu ook vintage.

Een apparaat wordt vintage zodra er vijf jaar zijn verstreken sinds Apple het apparaat voor het laatst te koop heeft aangeboden. Vintage producten komen doorgaans niet in aanmerking voor reparaties bij Apple Stores en erkende Apple serviceproviders, tenzij reserveonderdelen beschikbaar blijven.

Populaire verhalen

Topverhalen: iOS 16 Beta 4, geruchten over ‘Apple Watch Pro’ en meer

We zijn waarschijnlijk ongeveer zes weken verwijderd van de onthulling van de iPhone 14-line-up en Apple blijft de iOS 16-update polijsten die naast de nieuwe hardware zal worden uitgebracht, dus we zien een aantal tweaks terwijl deze door de bèta gaat testperiode. Deze week waren er ook enkele geruchten over de robuuste “Apple Watch Pro” die later dit jaar zou worden gelanceerd, evenals enkele van de…

iPhone 14 moet prestatieverbetering nog steeds verbeteren ondanks vasthouden aan A15-chip

De standaard iPhone 14-modellen zullen nog steeds betere prestaties leveren dan de iPhone 13, ondanks dat ze dezelfde A15 Bionic-chip bevatten, volgens leaker “ShrimpApplePro”. In maart beweerde Apple-analist Ming-Chi Kuo dat alleen de iPhone 14 Pro-modellen de A16-chip zullen hebben, terwijl de standaard iPhone 14- en iPhone 14 Max-modellen zullen worden uitgerust met de A15-chip zoals de iPhone 13. In een april.. .

VMware Fusion Tech Preview brengt Windows 11 naar Apple Silicon Macs

VMware heeft deze week aangekondigd dat de nieuwste VMware Fusion-update Windows 11-ondersteuning biedt voor zowel Intel- als Apple-silicium Macs. De 2H22-versie van Fusion, die beschikbaar is als gratis technische preview, stelt Apple-siliconen Mac-gebruikers eindelijk in staat om Windows te downloaden en te gebruiken op hun machines door middel van virtualisatie. Functies omvatten Windows 11-ondersteuning met 2D GFX en netwerken, VMtools-installatie voor…

De online winkel van Apple is momenteel niet beschikbaar in sommige landen [Updated]

De online winkel van Apple is momenteel niet beschikbaar in sommige landen, waaronder de Verenigde Staten, Canada, Australië, Frankrijk, Duitsland, Italië, Spanje, het Verenigd Koninkrijk en meer. De downtime is niet wereldwijd, met de winkel nog steeds operationeel in sommige andere landen. “We voeren updates uit voor de Apple Store”, zegt de winkelpagina, zoals gewoonlijk wanneer er downtime is. Apple adviseert klanten om “terug te kijken…

Apple breidt Apple TV-cadeaubonaanbieding uit naar meer landen

Apple heeft een eerder in de VS exclusief aanbod van Apple TV-cadeaubonnen uitgebreid naar meer landen over de hele wereld, waarbij klanten een cadeaubon krijgen naast de aankoop van een Apple TV 4K of Apple TV HD. Het oorspronkelijke aanbod werd vorige maand gelanceerd voor Amerikaanse klanten, waarbij kopers een cadeaubon van $ 50 kregen bij aankoop van een Apple TV. Na het verdwijnen van de Apple Store in verschillende landen, heeft Apple…

Alles wat nieuw is in iOS 16 Beta 4 voor vergrendelscherm, iMessage, CarPlay en meer

Apple heeft vandaag de vierde bèta van iOS 16 naar ontwikkelaars gestuurd om te testen. De nieuwste bèta bevat een handvol nieuwe functies en wijzigingen met betrekking tot de Berichten-app, Home-app, Mail-app, Lock Screen-meldingen, CarPlay en meer. Abonneer je op MacRumors op YouTube iOS 16 is momenteel in bèta voor ontwikkelaars en leden van het gratis openbare bètatestprogramma van Apple, en de software-update zal…

Apple Seeds tweede openbare bèta van iOS 16 en iPadOS 16

Apple heeft vandaag de tweede bèta’s van iOS 16 en iPadOS 16 naar openbare bètatesters gestuurd, waardoor het bètatestproces voor iOS 16 voor het grote publiek toegankelijk is geworden. De bèta van vandaag komt iets meer dan twee weken na de eerste openbare bèta en komt overeen met de vierde bèta voor ontwikkelaars. Publieke bètatesters die zich hebben aangemeld voor het gratis bètatestprogramma van Apple kunnen de tweede iOS 16 en iPadOS 16 …