OnePlus 10T vs iPhone 13 vergelijking: enorme oplaadverschillen

De OnePlus 10T is er – een nieuwe, krachtige Android-telefoon van het ooit underdog-bedrijf, dat nu in sommige regio’s Apple wedijvert. En nu we het toch over rivaliserende Apple hebben, we staan ​​op het punt de nieuwe OnePlus 10T te vergelijken met het nieuwste vlaggenschip van het basismodel van Apple – de iPhone 13, en te zien hoe goed die twee zich meten met elkaar.

Dus als je twijfelt tussen het kopen van de OnePlus 10T en een iPhone, of als je gewoon nieuwsgierig bent, duik dan in onze vergelijking en kijk welke telefoon je wint.
OnePlus 10T versus iPhone 13 in een notendop:

  • Android 12 (OxygenOS 12.1) versus iOS 15
  • 6,7-inch 120Hz-scherm versus 6,1-inch 60Hz-scherm (beide OLED)
  • Drievoudige camera versus dubbele camera
  • Tot 150 W opladen versus 20 W opladen

Ontwerp en weergavekwaliteit

De nieuwe OnePlus 10T is onmiskenbaar OnePlus – met zijn kenmerkende, grote, vierkante cameramodule aan de achterkant, licht gebogen randconstructie, minimale randen rond het scherm aan de voorkant en een gecentreerde perforator selfie-camera erin ingebed.

De OnePlus 10T kleuren zijn Moonstone Black en Jade Green. Wat betreft de bouwmaterialen, de OnePlus 10T is aan beide zijden gemaakt van glas, maar de achterkant is verwerkt om een ​​matte rotsachtige textuur te creëren voor de Moonstone Black-kleuroptie. De Jade Green variant is anders – gladder en glanzender.

Ondertussen heeft de iPhone 13 de vertrouwde constructie van eerdere iPhones, glazen voor- en achterkant, een metalen frame, een minder uitgesproken “squircle” cameramodule en een inkeping aan de voorkant die in het scherm snijdt.

De iPhone 13 is verkrijgbaar in een groter aantal kleuren, namelijk Groen, Roze, Blauw, Middernacht, Starlight en Product Red. Ongeacht welke je kiest, je krijgt echter een glanzende achterkant.

Nu op naar de displays. De OnePlus 10T heeft het grotere scherm, namelijk 6,7 inch. Het is OLED, met een verversingssnelheid van 120 Hz, of in de termen van de leek – het beste wat je kunt verwachten in 2022. OLED betekent dat het geweldige kleuren en pikzwarte tinten heeft, een verversingssnelheid van 120 Hz betekent dat het scherm van de OnePlus 10T twee keer zo snel is om te updaten dan een traditioneel 60Hz-scherm, zoals dat van de iPhone. Daarover gesproken…

Ja, de iPhone heeft ook een OLED-scherm, kleiner, op 6,1 inch, maar vooral niet zo soepel – aangezien het werkt op 60 Hz.

Prestaties en software

De OnePlus 10T wordt aangedreven door de vlaggenschip 5G Qualcomm Snapdragon 8+ Gen 1-processor en een royale (tot) 16 GB RAM. Het draait Android 12 met OnePlus’ OxygenOS 12.1 bovenaan. OnePlus belooft drie grote Android-updates en vier jaar beveiligingsupdates voor de 10T.

De iPhone 13 wordt aangedreven door Apple’s eigen A15 Bionic-chip en slechts 4 GB RAM. Wat de software betreft, is het momenteel op iOS 15, maar we kunnen vele jaren van grote software-updates verwachten, wetende dat Apple een goede staat van dienst heeft.

Camera

In de grote, vierkante cameramodule van de OnePlus 10T zitten drie camera’s en een flitser. De hoofdcamera is een 50 MP Sony IMX766-sensor met optische beeldstabilisatie (OIS), die enorm zou moeten helpen bij het verminderen van wankele video-opnames. De tweede camera daarbinnen is een 8 MP ultragroothoeklens met een gezichtsveld van 119,9°, en de derde camera is een ietwat vreemde keuze – een 2 MP macro-shooter “met een effectieve opnameafstand van 2-4 cm.”

De iPhone 13 heeft één camera minder – twee in totaal. De hoofdschieter is 12 MP, ook met OIS, terwijl de tweede camera een 12 MP ultragroothoeklens is.

Beide telefoons kunnen tot 4K-video opnemen, tot 60 frames per seconde.

Geluidskwaliteit

De OnePlus 10T heeft dubbele stereoluidsprekers met Dolby Atmos, en precies hetzelfde geldt voor de iPhone 13. Het is echter belangrijk op te merken dat “dubbele stereoluidsprekers” een beetje misleidend zijn, aangezien beide telefoons eigenlijk een enkele, hoofd-, onderkant hebben. -firing luidspreker, en gebruik de zwakker klinkende oortelefoon als een tweede luidspreker. Dit helpt om de gebruiker een stereo-effect te geven bij het bekijken van inhoud in liggende richting, maar komt niet precies overeen met wat twee, even sterke luidsprekers aan beide zijden van de telefoons qua geluid zouden kunnen leveren.

Hoe dan ook, er zijn geen koptelefoonaansluitingen op beide telefoons, dus als je nog steeds een bedrade koptelefoon gebruikt en van plan bent een van deze telefoons te kopen, is het waarschijnlijk tijd om draadloos te gaan. Zowel OnePlus als Apple verkopen immers ook echt draadloze oordopjes…

Levensduur batterij en opladen

Hier zitten de echte verschillen. De OnePlus 10T biedt waanzinnige (tot) 150W hoge laadsnelheden met behulp van SUPERVOOC-technologie. Volgens OnePlus duurt het slechts 19 minuten voordat de 4.800 mAh-batterij van deze telefoon van 0 tot 100% is opgeladen. Hoewel realistisch gezien, zouden Amerikaanse gebruikers waarschijnlijk ergens rond de 120 W snelle oplaadsnelheden moeten verwachten, hoewel de telefoon inderdaad in staat is tot 150 W. Ook biedt de OnePlus 10T helaas geen draadloos opladen.

En aangezien het onvermijdelijk is om je een beetje zorgen te maken over zo’n snel bekabeld opladen, wil OnePlus ons geruststellen dat de 10T veel “gegarandeerde” veiligheidsbeschermingen heeft als het gaat om het opladen. Die omvatten “in totaal 13 temperatuursensoren” in het batterijsysteem, die de batterij bijhouden en ervoor zorgen dat alles veilig werkt.

Wat betreft de iPhone 13, deze biedt alleen opladen tot 20 W, maar er is ook 15 W draadloos opladen aan boord. De batterij is ook kleiner, namelijk 3.227 mAh. Dat maakt het echter geen batterijduurzaamheid. Bekijk onze benchmarks voor batterijprestaties voor beide telefoons en kijk hoe ze presteren:

Specificaties vergelijking:

We kunnen concluderen met het feit dat de iPhone 13 lichter is en de optie voor draadloos opladen heeft, terwijl de OnePlus 10T het grotere scherm biedt met een hogere verversingssnelheid, en hoewel hij niet draadloos kan worden opgeladen, ondersteunt hij waanzinnige bekabelde oplaadsnelheden. En, zou je het geloven, OnePlus geeft je eigenlijk de supersnelle oplader bij je nieuwe OnePlus 10T. Apple geeft je geen oplader als je de iPhone 13 koopt, laat staan ​​een snelle.

Afgezien van alles wat we zojuist hebben bekeken en vergeleken tussen deze twee telefoons, zou het waarschijnlijk neerkomen op de vraag of je de OnePlus 10T of de iPhone 13 moet kopen of je Android of iOS als besturingssysteem voor je telefoon wilt.

Kijk ook eens op:

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *