Bibliotheken in het noordoosten van Ohio bieden een verscheidenheid aan digitale diensten – News-Herald

Bibliotheken zijn sinds de pandemie digitaler geworden. Nu er nog veel meer in de richting van technologie gaan, bieden veel bibliotheken zowel digitale diensten als moderne technologie aan om uit te checken.

Euclid Public Library biedt een verscheidenheid aan digitale opties voor patronen.

Vóór de pandemie bood de bibliotheek virtuele rondleidingen aan via gepersonaliseerde VR-headsets, waaronder een populaire virtual reality-tour door het Anne Frank Huis.

Vanwege de pandemie zijn de rondleidingen geannuleerd, maar de bibliotheek heeft plannen om de functie binnenkort terug te brengen met extra sanitaire procedures.

“We zijn altijd erg enthousiast om onze podcasts te delen”, zegt Karla Bowman, manager adult services voor Euclid Public Library. “De Checked Out-podcast is iets dat we aanbieden waar onze hosts lokale schrijvers, nieuwswaardige evenementen en nog veel meer bespreken.”

De uitgecheckte podcast wordt gehost door bibliotheekdirecteur Kacie V. Armstrong en assistent-manager Mike Stein, waar ze boeken, films, bibliotheekdiensten en aankomende evenementen bespreken. Armstrong en Stein interviewen vaak een gast uit het Euclid-gebied, of hij nu een plaatselijke schrijver, politiek ambtenaar of lid van de bibliotheek is. Elke aflevering van de podcast wordt afgesloten met vermakelijk of humoristisch nieuws.

“Dit is iets dat we graag bieden”, zegt Jean Robinson, communicatie- en multimediaspecialist voor de bibliotheek. “Stein en Armstrong zijn zeer getalenteerde en interessante gastheren. Ze weten hoe ze contact moeten maken met ons publiek en het is altijd erg leuk om ze te horen communiceren met de gasten.”

De podcasts komen één keer per maand uit en zijn beschikbaar op de Euclid Public Library-website of Podacastaddict.com.

Mentor Public Library biedt ook een verscheidenheid aan digitale en technische programma’s.

Onder de diensten die Mentor Public Library aanbiedt, zijn maandelijkse lessen om mensen die minder technologisch geneigd zijn te leren hoe ze programma’s zoals Excel moeten bedienen of zelfs hoe ze toegang kunnen krijgen tot internet.

“Bijna elke dag ontmoeten we mensen die nog nooit een computer hebben gebruikt. We helpen mensen bij het opzetten van een e-mail, basisvaardigheden die zo gemakkelijk als vanzelfsprekend worden beschouwd”, zegt Jason Lea, coördinator van community outreach voor de bibliotheek. “We willen hier leren dat het leren van een nieuwe vaardigheid niet groter is dan waartoe ze in staat zijn. Je moet jezelf gewoon het vertrouwen gunnen om het vertrouwen te vergroten.”

Lea zei dat veel van hun maandelijkse lessen gevuld zijn met mensen van jong en oud die een nieuwe computervaardigheid willen leren of ervaring willen opdoen met programma’s. Lea zei dat zelfs de eenvoudigste vaardigheid kan helpen het leven van hun bazen te verbeteren, vooral die van oudere.

“Het onderwijzen van een oudere persoon over technologie kan de kwaliteit van hun leven aanzienlijk verhogen,” zei Lea. “Het eenvoudigste kan hun leven veranderen, zoals de mogelijkheid om in te loggen op Facebook om de foto’s van hun kleinkinderen te zien.”

Patrons leren hoe ze computers moeten gebruiken tijdens een gratis les bij Mentor Public Library (Curtesy of Mentor Public Library)
Patrons leren hoe ze computers moeten gebruiken tijdens een gratis les in Mentor Public Library. (Met dank aan Mentor Public Library)

De openbare bibliotheek Willoughby-Eastlake moest tijdens de pandemie ook vertakken en overschakelen naar nieuwe manieren om informatie en verbinding met hun klanten te brengen.

Toen scholen overstapten op online leren, ontdekten sommige studenten in de omgeving dat hun wifi-verbinding niet voldoende was.

Het bibliotheeksysteem zou samenwerken met lokale scholen om hotspot-apparaten aan te bieden aan studenten in gebieden waar hun verbinding zwak was.

“We hebben niet alleen hotspots, maar we hebben ook bundels met een hotspot en een chromebook, zodat mensen dat kunnen lenen en het werk kunnen voltooien”, zegt Sarah Vargo, kinderservicemanager voor Willoughby-Eastlake Public Library. “Het is een van de manieren waarop we mensen proberen te helpen verbinding te maken met informatie die ze nodig hebben.”

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *