‘Seinfeld’s John O’Hurley, Q5ID lanceert nieuwe app om te bewijzen dat je een mens bent

Hoe vaak per dag wordt u gevraagd uw identiteit te bewijzen? Dat aantal neemt toe naarmate een groeiend aantal bedrijven, apps en organisaties ervoor wil zorgen dat jij de echte jij bent. Voor de meesten van ons is inloggen en authenticatie een alomtegenwoordig onderdeel van het dagelijks leven geworden, of het nu gaat om toegang tot onze bankgegevens, onze e-mails of onze sociale media-accounts. Ze kunnen ons zelfs een code sms’en, of ons vragen om foto’s te kiezen, allemaal in een poging om ervoor te zorgen dat we mensen zijn. En acteur John O’Hurley zegt dat dat hem gek maakte. “Ik ben geen robot”, grapt O’Hurley. “Dat wordt de titel van mijn memoires als ik dit allemaal op papier zet.”

O’Hurley is vooral bekend als de gastheer van de jaarlijkse National Dog Show en voor het spelen van de excentrieke catalogusmagnaat J. Peterman op ‘Seinfeld’. Maar hij is ook een ondernemer, en zijn nieuwste onderneming is een samenwerking met een nieuw bedrijf met als doel om al die authenticatie gemakkelijker en veiliger te maken met behulp van biometrie – dingen zoals vingerafdrukken, stemauthenticatie en gezichtsscans. Het bedrijf, Q5ID, heeft een gebruiksvriendelijke mobiele app waarmee gebruikers zich veilig kunnen inschrijven en authenticeren, waar ze zich ook bevinden, compleet met stapsgewijze instructies, vaak in drie minuten of minder.

O’Hurley zegt dat hij geïnspireerd was om met Q5ID te werken nadat hij de schade had gezien die kon worden aangericht met niet-geverifieerde gebruikers. “Toen ik gisteravond een ‘deepfake’ zag, zei ik meteen dat het niets zou zijn voor een CEO, iemand om een ​​CEO te faken, een of andere verklaring af te leggen over de financiële middelen van het bedrijf en de aandelen zouden tanken” , hij legt uit. ‘Nou, dat kun je niet terugvinden door te zeggen: ‘Nou, het was niet echt die persoon. Het was een vervalsing’.

John O'Hurley is vooral bekend als gastheer van de jaarlijkse National Dog Show.
John O’Hurley is vooral bekend als gastheer van de jaarlijkse National Dog Show.

En nu bots de meeste authenticatieprogramma’s verslaan, zal de app van Q5ID je telefoon gebruiken om je gezicht of je handpalm te scannen, waarbij de gegevens op je eigen apparaat worden bewaard. Tegelijkertijd bewijst het aan uw bank, een socialmediaplatform of een ander bedrijf dat u het echt bent. En het is niet alleen voor bedrijven; betere authenticatie zou scholen, wetshandhavers en overheidsinstanties kunnen helpen om digitale fraude te verminderen, die Amerikanen elk jaar tientallen miljarden dollars kost.

Het bedrijf biedt ook een app aan met de naam “Guardian”, met als doel de manier waarop vermiste mensen kunnen worden gevonden, te vernieuwen en te revolutioneren. Het is een gratis download waarmee abonnees profielen van hun dierbaren kunnen toevoegen als het ergste gebeurt, waardoor ze de wetshandhaving onmiddellijk kunnen waarschuwen.

Uiteindelijk voorspellen de meeste experts dat ons gebruik van biometrie de komende jaren aanzienlijk zal toenemen. Het is nog steeds niet duidelijk wanneer – en of – het de onhandige twee-factor-authenticatie zal vervangen die nu wijdverbreid wordt gebruikt, maar naar verwachting zullen biometrische apps tegen 2031 een industrie van $ 185 miljard zijn. O’Hurley schrijft de hausse toe aan het gebruiksgemak. het is een hit bij consumenten “omdat het de laatste keer is dat je technisch gezien ooit een wachtwoord of gebruikersnaam nodig hebt. Omdat jij jij bent.”

.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *