Hoe het genereren van afbeeldingen te regelen

OpenAI DALL-E 2 Prompt-gids: het genereren van afbeeldingen regelen

Afbeelding: DALL-E 2 / MIXED

Der Artikel kann nur mit aktiviertem JavaScript dargestellt werden. Bitte aktivière JavaScript in deinem Browser en lade die Seite neu.

DALL-E 2 van OpenAI laat zien hoe indrukwekkend de creativiteit van AI kan zijn – als je weet hoe je het moet beheersen. Een korte rondleiding door DALL-E 2.

Ik heb nu bijna twee weken toegang tot DALL-E 2 en heb de kunstmatige intelligentie uitgebreid kunnen testen. Mijn tussentijdse conclusie: DALL-E 2 van OpenAI is momenteel het best beschikbare AI-systeem voor het genereren en bewerken van afbeeldingen.

Met DALL-E 2 kunt u met een eenvoudige tekstinvoer foto’s, illustraties, schilderijen of 3D-kunst maken. De kwaliteit van de beelden benadert vaak of is zelfs vergelijkbaar met die van professionals. Alternatieven zoals Midjourney zijn in opkomst, maar halen nog niet de kwaliteit van DALL-E 2.

Welke prompt zit achter dit patroon? Raad eens in de reacties. | Afbeelding: gegenereerd met DALL-E 2 door OpenAI

Hieronder wil ik u een kort inzicht geven in de functies van DALL-E 2 en de hoge kunst van snel ontwerp.

OpenAI DALL-E 2 kan afbeeldingen maken, bewerken of wijzigen

De gebruikersinterface van de DALL-E 2 is zo eenvoudig als maar kan: u kunt uw tekstcommando, genaamd “prompt”, via een invoerveld invoeren en naar het AI-systeem verzenden door op “Genereren” te klikken. Na een korte wachttijd voert de DALL-E 2 vier beelden uit.

Het genereren van AI-afbeeldingen is eenvoudig: u plaatst tekst in een tekstveld. De input kan kort of gedetailleerd zijn. Uw prompt heeft een sterke invloed op de output.

Onder het invoerveld kunt u ook uw eigen foto uploaden – zolang deze geen echte persoon toont. Van geüploade en nieuw gemaakte afbeeldingen kan DALL-E 2 varianten genereren. Hierdoor is het relatief eenvoudig om afbeeldingen te maken die zijn geïnspireerd op bestaande onderwerpen en die vervolgens verder kunnen worden bewerkt. Op deze manier kan het AI-systeem nog nauwkeuriger worden aangestuurd.

Een klik op een afbeelding opent de detailweergave. Hier kunnen variaties worden gemaakt of de afbeelding worden bewerkt.

Bovendien kan met de bewerkingsfunctie een gebied in de afbeelding worden gemarkeerd, dat vervolgens door DALL-E 2 kan worden gewijzigd. Hiervoor moet het gewenste resultaat eenvoudig opnieuw via een tekstprompt worden beschreven.

Het te bewerken gebied kan met een penseel worden gemarkeerd.

DALL-E 2 genereert vervolgens drie varianten van het origineel met de bijbehorende wijzigingen. Hier heb ik een mooie snor aan het beeld toegevoegd.

Een snor voor een Griek die filosofeert? Geen probleem voor DALL-E 2.

OpenAI DALL-E 2 en het snelle ontwerp

Zoals al duidelijk is uit het voorbeeld van de oude buste van de Griekse VR-pionier, DALL-E 2 kan via tekstinvoer tot in de kleinste details worden aangestuurd. OpenAI heeft het AI-systeem getraind met meer dan 650 miljoen afbeeldingen – dus DALL-E 2 heeft talloze onderwerpen, stijlen, belichtingen en andere beeldeigenschappen gezien en kan deze reproduceren.

Met behulp van zogenaamde snel ontwerp – het ontwerp van de juiste tekstbeschrijving – DALL-E 2 kan bijvoorbeeld fotorealistische beelden genereren met verschillende lensspecificaties om kleine brandpuntsafstanden of bewegingsonscherpte te simuleren.

DALL-E 2 kan de beeldstijl van verschillende camera’s reproduceren, hier Polaroid.

Met de juiste beschrijvingen kun je ook stemmingen vastleggen, structuren of verhoudingen definiëren, stijlen zoals steampunk of cyberpunk reproduceren, camerahoeken en belichting bepalen of het ontwerp van tv-series of films als sjabloon gebruiken.

Talloze illustratiestijlen kunnen door de DALL-E 2 worden nagebootst, evenals 3D-kunst of historische schilderijen. Dit vermogen om stijlen te imiteren wordt ook gedemonstreerd door DALL-E 2 voor tal van artistieke stijlen, individuele artiesten of specifieke werken.

Dankzij uitgebreide training kan DALL-E 2 ook stijlen zoals steampunk reproduceren.

DALL-E 2 kan ook de stijl van individuele kunstenaars of schilderijen imiteren.

Als je de stijl van een bepaald kunstwerk of kunstenaar wilt vastleggen, kun je ook AI-hulp gebruiken: bij de zogenaamde ontbundeling vragen eerste DALL-E-2-gebruikers de tekst AI GPT-3 om de kenmerken en stijl te beschrijven van een schilderij. De uitgebreide AI-reactie kan vervolgens worden gebruikt voor een snel ontwerp.

Naast antieke bustes kan de DALL-E 2 ook andere objecten maken – van borduurwerk tot standbeelden, lichamen, knuffels, architectuur of designstoelen, het is er allemaal.

logo

Half hond, half Jedi, half Griekse filosoof – DALL-E 2 prints met betekenisvolle interpretaties.

DALL-E 2: Externe beeldbewerking, snelle ontwerp- en bewerkingsfunctie

Met de reeds geïntroduceerde bewerkingsfunctie kunnen details in de afbeelding worden gewijzigd, zoals het toevoegen van een snor, het vervangen van objecten of de gehele achtergrond.

Omdat de gegenereerde afbeeldingen ook kunnen worden gedownload, kan een extern beeldbewerkingsprogramma worden gebruikt om nog meer uit DALL-E 2 te halen. In de eenvoudigste versie kan onze buste van de Griekse filosoof worden verkleind en gebruikt als basis voor een nieuw beeld.

Met eenvoudige trucs kunnen de foto’s verder worden bewerkt. Hier kun je bijvoorbeeld een beeld genereren dat bij het hoofd past.

Schilderijen kunnen op dezelfde manier worden toegevoegd. DALL-E 2 kan Mona Lisa een lichaam geven, en onze Griekse VR-filosoof krijgt gezelschap.

DALL-E 2 voegt de torso en omgeving van de VR-filosoof toe, passend bij de gewenste stijl. Met verdere aanpassingen kunnen de resultaten worden verfijnd.

Als je dit proces vaak herhaalt, kun je steeds verder uitzoomen – sommige artiesten maken al indrukwekkende reizen door DALL-E 2-werelden of gigantische muurschilderingen.

Door externe beeldverwerking, intelligent promptontwerp en de bewerkingsfunctie van DALL-E 2 te combineren, zijn vele andere toepassingen mogelijk.

Als je dieper wilt graven, moet je het DALL-E 2 Prompt Book van Guy Parsons eens bekijken. Dit geeft een uitgebreid overzicht van veel van de tot nu toe ontdekte snelle ontwerpen en aanvullende methoden om het meeste uit DALL-E 2 te halen.

Binnen enkele weken zouden ongeveer een miljoen mensen toegang moeten hebben tot DALL-E 2. OpenAI kondigde dit onlangs aan, samen met de prijzen voor DALL-E 2 toen het de bètafase inging.


Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *