Meta bevindt zich in een ‘zeer diepe, filosofische competitie’ met Apple over de metaverse, zegt Mark Zuckerberg

Meta is in een “zeer diepe, filosofische competitie” met Apple over de toekomst van technologie en de metaverse, vertelde de CEO van het sociale netwerk, Mark Zuckerberg, medewerkers vorige maand tijdens een interne vergadering, gerapporteerd door De rand.

Tim Cook Mark Zuckerberg


Het is geen geheim dat Meta en Apple al een aantal jaren concurrenten zijn, en de afgelopen jaren is de rivaliteit toegenomen over privacy en de verschillende benaderingen van het volgen van gebruikers. De concurrentie zal naar verwachting toenemen, aangezien beide bedrijven schijnbaar verschillende benaderingen van de “metaverse” en AR/VR hebben. Terwijl Meta zijn reis naar de “metaverse” is begonnen, zijn visie voor de toekomst van internet onthult en bijbehorende VR-headsets uitbrengt, moet Apple nog een grote entree maken in de AR / VR-ruimte.

Dat gaat echter veranderen, aangezien Apple de lancering van zijn eerste AR/VR-headset voor begin volgend jaar nadert. In antwoord op een vraag van een medewerker over hoe Apple’s lancering van een AR/VR-headset het plan van Meta zou kunnen beïnvloeden, antwoordde Zuckerberg door te zeggen dat het “vrij duidelijk is dat Apple een concurrent voor ons gaat worden”. Zuckerberg ging verder en zei dat de concurrentie verder zal gaan dan alleen het aanbieden van de beste AR/VR-hardware en ook “filosofisch” zal uitpakken.

Ik denk dat het vrij duidelijk is dat Apple een concurrent voor ons gaat worden, niet alleen als product, maar ook filosofisch. We benaderen dit op een open manier en proberen een meer open ecosysteem op te bouwen. We proberen meer dingen interoperabel te maken met Android. We proberen de metaverse zo te ontwikkelen dat je je virtuele goederen van de ene wereld naar de andere kunt brengen. We hebben de Metaverse Open Standards Group opgericht met een aantal andere mensen die je net noemde, en Apple deed niet mee.

Dit is een wedstrijd van ‘ideeën’, beweerde Zuckerberg tijdens de bijeenkomst van 30 juni. Apple gelooft in “alles zelf doen en dat nauw integreren om een ​​betere consumentenervaring op te bouwen”, zei hij. Aan de andere kant ziet Meta de noodzaak van een ‘groter ecosysteem’.

Zuckerberg geeft echter toe dat het onduidelijk is of een “gesloten ecosysteem”, waarvan hij beweert dat Apple het heeft, of een open ecosysteem van Meta, beter geschikt zou zijn voor de metaverse.

Een van de dingen die ik interessant vind, is dat het niet echt duidelijk is of een open of gesloten ecosysteem beter zal zijn. Als je terugkijkt naar pc’s, was Windows duidelijk degene die veel meer schaal had en de standaard en norm werd die mensen gebruikten. En Mac deed het prima, maar ik denk dat pc en Windows, denk ik, het eerste ecosysteem in die omgeving waren.

Op mobiel zou ik zeggen dat het meer andersom is. Er zijn meer Android-apparaten dan iOS-apparaten, maar ik denk dat in ontwikkelde landen en plaatsen zoals de VS of West-Europa in een soort van high-end, [and] veel van de cultuurmakers en ontwikkelaars, ik denk dat dat nogal wat meer naar iPhone en iOS neigt. Dus ik zou zeggen op mobiel, Apple heeft echt een behoorlijk goede positie voor zichzelf ingenomen, en dat is waarom ze het meest waardevolle bedrijf ter wereld zijn, of misschien een van de meest waardevolle bedrijven ter wereld.

Zuckerberg zei dat Meta’s noordster zou moeten zijn, en is, of het in staat zal zijn om meer dan een miljard mensen in de metaverse te krijgen, winkelen en honderden dollars uitgeven aan digitale handel.

Onze noordster is: kunnen we tegen het einde van het decennium een ​​miljard mensen in de metaverse krijgen die honderden dollars per stuk in de digitale handel doen? Als we dat doen, bouwen we binnen dit decennium een ​​bedrijf op dat net zo groot is als onze huidige advertentiebusiness. Ik vind dat een heel spannend iets. Ik denk dat een groot deel van hoe je dat doet, is door de open metaverse naar voren te duwen, wat we gaan doen.

Om zijn antwoord op de vraag af te ronden, vatte Zuckerberg de concurrentie van Meta met Apple samen als verder gaan dan alleen de metaverse, maar ook de toekomst van het internet als geheel.

Dus ja, Apple wordt een concurrent. Ik denk dat dat vrij duidelijk is, maar het is eigenlijk een zeer diepe concurrent. Het is niet juist [that] ze hebben een apparaat dat wat meer functies heeft dan wij. Het is een zeer diepgaande, filosofische wedstrijd over welke richting het internet op moet gaan. En ik ben trots op de investeringen die we doen om de open metaverse hierover naar voren te schuiven en hopelijk de volgende versie van computergebruik een beetje meer open te maken.

U kunt meer te weten komen over de AR/VR-abonnementen van Apple door naar onze uitgebreide samenvatting te gaan.

.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *